Plant een herinneringsboom

Het is een mooi gebaar om de geboorte van een kind te vieren met het planten van een herinneringsboom.  U schenkt het kind zijn/haar eigen boom en daarbij zorgt u ervoor dat Zwolle nog groener wordt. Ook kunt u een boom planten om een bijzondere datum te herdenken, bijv. bij een 25-jarig huwelijksjubileum of bij het overlijden van een geliefd persoon.

Sinds 2000 organiseert de Stichting Zwolle Groenstad samen met de gemeente Zwolle het planten van herinneringsbomen voor bijzondere gelegenheden.
Tot enkele jaren geleden plantten wij de herinneringsbomen met (groot)ouders en anderen in het Vegtlusterbos in Berkum. Vanaf 2009 zijn herinneringsbomen geplant in het herstelde natuurgebied van de Westerveldse Aa achter Waterschap Groot Salland. Hier staan ook borden met de namen van de kinderen, echtparen en andere personen voor wie de bomen zijn geplant.

Helaas zijn de lanen bij de Westerveldse Aa inmiddels vol, maar gelukkig hebben wij inmiddels een nieuwe locatie gevonden: weer in het Vegtlusterbos!  De eerste planting hier heeft inmiddels op 8 april 2016 plaatsgevonden, de belangstelling blijkt echter groot en dat betekent dat wij na ruim een jaar weer aan een andere locatie moeten gaan denken.

Als u belangstelling hebt voor het planten van een herinneringsboom kunt u contact opnemen met ons secretariaat. U kunt ook het aanvraagformulier downloaden, klik hier!