Plant een herinneringsboom

Het is een mooi gebaar om de geboorte van een kind te vieren met het planten van een herinneringsboom.  U schenkt het kind zijn/haar eigen boom en daarbij zorgt u ervoor dat Zwolle nog groener wordt. Ook kunt u een boom planten om een bijzondere datum te herdenken, bijv. bij een 25-jarig huwelijksjubileum of bij het overlijden van een geliefd persoon.

Sinds 2000 organiseert de Stichting Zwolle Groenstad samen met de gemeente Zwolle het planten van herinneringsbomen voor bijzondere gelegenheden.
Tot enkele jaren geleden plantten wij de herinneringsbomen met (groot)ouders en anderen in het Vegtlusterbos in Berkum. Vanaf 2009 zijn herinneringsbomen geplant in het herstelde natuurgebied van de Westerveldse Aa achter Waterschap Groot Salland. Hier staan ook borden met de namen van de kinderen, echtparen en andere personen voor wie de bomen zijn geplant.

Na de herinneringsbomenlaan bij de Westerveldse Aa is nu de locatie in het Vegtlusterbos ook bijna vol. In november volgt weer een grote planting en waarschijnlijk zal het Westerveldse Bos de volgende locatie worden.

Als u belangstelling hebt voor het planten van een herinneringsboom kunt u contact opnemen met ons secretariaat. U kunt ook het aanvraagformulier downloaden, klik hier!