Plant een herinneringsboom

Het is een mooi gebaar om de geboorte van een kind te vieren met het planten van een herinneringsboom.  U schenkt het kind een eigen boom en daarbij zorgt u ervoor dat Zwolle nog groener wordt. Ook kunt u een boom planten om een bijzondere datum te herdenken, bijv. bij een 25-jarig huwelijksjubileum of vanwege het overlijden van een geliefd persoon.

Sinds 2000 organiseert de Stichting Zwolle Groenstad samen met de gemeente Zwolle het planten van herinneringsbomen voor bijzondere gelegenheden.
De eerste herinneringsbomen zijn geplant in het Vegtlusterbos in Berkum. Vanaf 2009 zijn herinneringsbomen geplant in het herstelde natuurgebied van de Westerveldse Aa (tussen Berkum en Isala). Hier staan ook borden met de namen van de kinderen, echtparen en andere personen voor wie de bomen zijn geplant.
De herinneringsbomen worden 2x per jaar geplant, meestal eind maart en eind november.
Inmiddels is de nieuwe locatie in het Vegtlusterbos ook vol.
Het Westerveldse Bos is onze volgende locatie geworden. In verband met de essentaksterfte zijn daar veel bomen gekapt, maar dat geeft ons nu de kans om er mooie herinneringsbomen te planten.

De plantingen zijn zo voorspoedig gegaan dat op 11 december 2019 in de nieuwe eikenlaan de laatste eiken zijn geplant. Vanwege de Corona pandemie kon de planting in maart 2020 niet doorgaan en ook de planting in november en maart 2021 hebben we helaas moeten afblazen. Hopelijk biedt het najaar nieuwe kansen!
Dat zullen dan mooie olmen of iepen worden, uiteraard resistent tegen de iepziekte. De consequentie is wel dat de bomen duurder zijn geworden. Meer informatie vindt u op het aanvraagformulier. Als u belangstelling hebt voor het planten van een herinneringsboom kunt u contact opnemen met ons secretariaat: info@zwollegroenstad.nl.

Hieronder vind u de teksten behorende bij de Eikenlaan in het Westerveldse bos. Deze kunt u ook scannen via een QR code op het bijbehorende bord.