Plant een herinneringsboom

Het is een mooi gebaar om de geboorte van een kind te vieren met het planten van een herinneringsboom.  U schenkt het kind een eigen boom en daarbij zorgt u ervoor dat Zwolle nog groener wordt. Ook kunt u een boom planten om een bijzondere datum te herdenken, bijv. bij een 25-jarig huwelijksjubileum of vanwege het overlijden van een geliefd persoon.

Sinds 2000 organiseert de Stichting Zwolle Groenstad samen met de gemeente Zwolle het planten van herinneringsbomen voor bijzondere gelegenheden.
Eerder zijn de herinneringsbomen met (groot)ouders en anderen geplant in het Vegtlusterbos in Berkum. Vanaf 2009 zijn herinneringsbomen geplant in het herstelde natuurgebied van de Westerveldse Aa (tussen Berkum en Isala). Hier staan ook borden met de namen van de kinderen, echtparen en andere personen voor wie de bomen zijn geplant.
De herinneringsbomen worden 2x per jaar geplant, meestal eind maart en eind november.

Inmiddels is de locatie in het Vegtlusterbos ook vol. Het Westerveldse Bos is onze volgende locatie geworden. In verband met de essentaksterfte worden daar veel bomen gekapt, maar dat geeft ons nu de kans om er mooie herinneringsbomenlanen te planten.
Voorlopig zullen we hier alleen eiken planten

Als u belangstelling hebt voor het planten van een herinneringsboom kunt u contact opnemen met ons secretariaat: info@zwollegroenstad.nl.
U kunt ook het aanvraagformulier downloaden, klik hier!